Med offentliggørelsen af Windows 11 i sidste uge, sidder der sikkert mange, som ikke kan vente til oktober, hvor den endelige version af styresystemet lanceres. Og hvis du, ligesom jeg, er en af dem, der ikke kan vente, så har jeg lidt gode nyheder. Netop nu ruller Microsoft nemlig det første Windows 11 Insider Preview ud. Det betyder med andre ord, at du nu kan opgradere til det kommende styresystem.

Læs også: Microsoft stopper support til Windows 10 i 2025

Inden du læser videre, skal du lige være klar over et par ting. Først og fremmest er der tale om et tidligt build. Og det vil højst sandsynligt ikke være uden børnesygdomme. Dernæst bør du være en nogenlunde habil Windows-bruger. Hvis du downloader Windows 11 Insider Preview, kræver det nemlig lidt teknisk kunnen, at gå tilbage til Windows 10 – hvis du altså ikke er tilfreds med oplevelsen. Sidst men ikke mindst, skal jeg understrege, at selvom det er via officielle opdateringer fra Microsoft, er det helt på eget ansvar at installere de såkaldte betaversioner.

Men hvis du ellers er afklaret med risiciene, synes jeg bare, at vi skal hoppe direkte ned i det. For hvem vil ikke gerne være først med Windows 11?

Læs også: Microsoft tester bedre opløsning til Xbox Game Pass

Sådan får du Windows 11 Insider Preview

Egentlig er det relativt simpelt. For at få Windows 11 Insider Preview, skal du først og fremmest være ‘Insider’. Bare rolig – det er helt gratis og alle kan blive det. Du går blot ind på denne hjemmeside, hvor du registrerer dig med din Microsoftkonto. Der er mere eller mindre en skridt for skridt-guide til, hvad du skal gøre. Så det vil jeg ikke kede dig med her.

Jeg vil dog lige komme ind på et par ting. Inden du overhovedet overvejer Windows 11, så tjek lige, at din PC er kompatibel. Dette kan du gøre ved at downloade og installere Microsofts PC Health Check app. Sandsynligheden for, at din PC ikke kan køre Windows 11 er ret lille – men tjek det stadig lige.

Du kan selv vælge, hvilken insiderkanal, der passer dig bedst. Dev-kanal er først med både opdateringer og fejl. (Foto: Tech Tossen)

Dernæst skal du være klar over, at der findes tre kategorier af ‘Insidere’. Den første er ‘Dev-kanal’, som er de mest nørdede. Her får du de allertidligste versioner – og dermed også de versioner, der har flest fejl og bugs. Den næste er ‘Betakanal’, som er de lidt mere almindelige nørder. Her får du betaversioner, som har været igennem de første test, hvor de værste fejl er rettet. Den sidste er ‘Frigiv Forhåndsvisning’. Her kan du se, hvilke rettelser, du kan downloade og helt selv vælge, hvilke du er mest tryg ved.

Således skulle din opdateringsskærm gerne se ud, når den første Windows 11 Insider Preview hentes og installeres. (Foto: Tech Tossen)

Når du er blevet Insider, skal du ind i Indstillinger -> Opdatering og Sikkerhed -> Windows Insider Program på din PC. Du skal så aktivere Insider-opdateringer og vælge, hvilken kanal, der passer dig bedst. Når du har gjort alt dette, skal du blot tilbage til Opdatering og Sikkerhed, søge efter opdateringer, og så skulle du gerne få den første Windows 11 Insider Preview. God fornøjelse!

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments