Microsofts cloudgaming fungerer ganske fint på mobilen. Tjenesten tillader dig at spille en række spil fra Xbox Game Pass på din smartphone, i en opløsning, der hedder 720p. Det lyder måske ikke af meget, når alt vi efterhånden snakker om, er 4K. Men på en telefon, som generelt ikke har en kæmpe skærm, er det faktisk helt fint.

Læs også: Stor sammenligning: Xbox Series X Vs. Xbox Series S

Problemet kan derimod opstå, når Microsoft lancerer tjenesten til PC og iPad. Heldigvis lader det nu til, at selskabet er ved at teste en højere opløsning til streaming via Xbox Game Pass.

Læs også: Microsoft vil gøre spil mere handicapvenlige

Flere medier, heriblandt Windows Central og The Verge fortæller, at Microsoft lige nu er i gang med at teste 1080p-streams. Der meldes dog intet om, hvor bredt der testes. Ej heller, hvornår vi kan forvente at se en offentlig udrulning af en eventuel opdatering. Ikke desto mindre er det et klart skridt i den rigtige retning, hvis Microsoft skal realisere planerne om at lancere deres streamingplatform på større skærme.

Ny app til Windows

Samtidigt har Tom Warren fra The Verge lagt en video ud på Twitter, der viser en ny app til Windows. Udover bedre opløsning, understøtter app’en angiveligt touch- og gyro-input(bevægelse, red.), når du spiller via Xbox Game Pass. Formålet med funktionerne kunne være at gøre Xbox-spil mere tilgængelige på enheder uden controller – eksempelvis hvis du skal spille på farten og du kun har en Surface-tablet til rådighed.

Læs også: Microsoft vil tilbyde xCloud til iOS via browser

Både højere opløsning og den nye app er lige nu på et tidligt stadie. Dermed er der som nævnt ingen reel indikation på, hvornår nyhederne ruller ud. Microsoft har angiveligt planlagt et gaming-event i denne måned. Men der er ingen garantier for, at de nye funktioner bliver klar til den tid.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments