Det er 15 år siden, at Docs og Sheets blev lanceret. I dag bruges programmerne af mange hundrede millioner mennesker på verdensplan. Derfor bliver der naturligvis også brugt ressourcer på hele tiden at forbedre oplevelsen med Google Workspace-programmerne.

Læs også: Samsung og Google går sammen om platform til smartwatch

Under den årlige udviklerkonference, Google I/O, præsenterede Google en række nye funktioner til Workspace. Det inkluderer blandt andet det velkendte snabel-a, som bruges hyppigt på de sociale medier. På samme måde, kan du nu bruge “@” til at nævne personer, filer og møder i delte dokumenter. Derudover er der også kommet dosmerseddel i Docs, sideløse dokumenter og meget mere. Herunder kan du se en kort video fra Google, der demonstrerer de nye funktioner:

Nye funktioner i Google Workspace

  • Det smarte @: Funktionen ‘smart chip’ gør det nu nemt at tagge personer eller linke til filer og møder i Docs. Alt, du skal gøre, er at skrive et “@”, og så åbner en menu med forslag til relevante filer og kontakter, som du kan linke til. Funktionen dukker op i Sheets i løbet af de kommende måneder.
  • Sideløse dokumenter: Der er tilføjet et nyt sideformat til Docs. Formatet fjerner sidestrukturer og skaber en flade, som du kan udvide og tilpasse til den skærm, du arbejder fra. Visningen gør det eksempelvis nemmere at arbejde med brede tabeller eller store billeder. Du kan selvfølgelig altid skifte tilbage til en sidestruktur, hvis du vil eksportere en PDF eller udskrive.
  • Dosmerseddel i Docs: Det er nu muligt at oprette tjeklister i både web- og mobiludgaven af Docs. Snart bliver det også muligt at tildele opgaver på tjeklisten til andre brugere, som vil kunne se deres to-do’s i Google Tasks.
  • Nye tabelskabeloner: I den nærmeste fremtid dukker nye skabeloner op i Docs. Skabelonerne gør det muligt at bygge tabeller, som eksempelvis gør det nemmere at styre projekter, hvor flere forskellige brugere giver input til bestemte elementer undervejs. 
  • Smart hjælp i Sheets: Browserudgaven af Sheets giver nu forslag til formler og gør det lettere for selv novicer at trække konklusioner ud af deres data. Den intelligente funktion hjælper dig blandt andet med at bygge og fejlfinde, når du bruger formularer.

Læs også: Lækkede billeder og video af Google Pixel 6 & Android 12

Du kan læse meget mere om de nye Workspace-funktioner i dette blogindlæg fra Google.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments