Google har i dag løftet sløret for en ny Nest Hub, som rammer butikkerne den 4. maj. Udover at tilbyde bedre lyd end forgængeren, så kommer næste generation af Google Nest Hub med en funktion, der skal hjælpe dig til en bedre nattesøvn. Sleep Sensing hedder funktionen, som hver morgen giver en kort gennemgang af din nattesøvn.

Læs også: Nu kan du flytte dine billeder direkte fra iCloud til Google

Ifølge Google, er søvnanalysen baseret på elementer såsom lysforhold og skiftende temperaturer i soveværelset. Derudover registrerer den ny Nest Hub host, snorken, åndedræt og bevægelserne fra den person, som ligger tættest på enheden. Dette sker ved hjælp af radarteknologien, Motion Sense, uden at der er brug for kamera eller wearables.

Selvom den ny Google Nest Hub kommer med en funktion, der nok gør sig bedst i soveværelset, så kan den altså bruges i mange andre sammenhænge. (Foto: Google)

Ny Google Nest Hub har fokus på dit privatliv

Google understreger, at Nest Hub kun opfanger bevægelser – ikke kroppe og ansigter. Sleep Sensing-funktionen er selvfølgelig valgfri. Ligesom med mikrofonen, kan du selv vælge, om den skal være tændt eller slukket. Igen understreger Google, at lyde som host og snorken udelukkende bliver bearbejdet på enheden og således ikke sendt til Google, ligesom søvndata ikke bruges til eksempelvis annoncering.

“Googles produkter bliver i stigende grad designet til at hjælpe folk med at leve sundere. Med den nye Nest Hub håber vi også at kunne analysere og give råd til søvn, sådan at danskerne i sidste ende kan vågne endnu mere veludhvilede op om morgenen. I den forbindelse har vi været ekstra opmærksomme på at sikre privatlivet”, siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark.

Der er selvfølgelig også lidt malurt i bægeret. Google skriver nemlig, at Sleep Sensing-funktionen er gratis at bruge “året ud”. Det budskab er næsten ikke til at tage fejl af – funktionen kommer til at koste penge. Mit bud er, at det bliver en abonnementsbaseret tjeneste fra 2022.

Lyd fra Nest Audio

Den ny Google Nest Hub er selvfølgelig meget mere end søvnanalyser. Højtaleren kommer med samme lydteknologi, som Google Nest Audio. Det betyder 50 procent mere bas end forgængeren. Dertil kommer skærmen på syv tommer, der både kan bruges som info-skærm, billedramme og til underholdning via streamingtjenester, som Netflix og Disney+.

Læs også: Anmeldelse: JBL Link Music – Godt alternativ til Google

Den ny Google Nest Hub rammer som nævnt butikkerne den 4. maj. Den fås i farverne “Chalk” og “Charcoal” – hvilket nok bare er hvis og sort med et marketingsspin. Prisen bliver 799 kroner.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments