Det er snart ti år siden, at Apple lancerede iOS 4. Siden da er der løbet meget vand under broen, og til september lancerer Apple iOS 15. Men hvis du sidder med en iPhone af nyere dato, og måske er lidt nostalgisk af den ene eller anden årsag – eller blot nysgerrig på, hvordan en iPhone egentlig fungerede for ti år siden – så kan du nu dykke ned i iOS 4 via app’en, OldOS, skriver The Verge.

Læs også: Apple arbejder angiveligt på iPad Pro med trådløs opladning

Styresystemet, som oprindeligt blev lanceret til iPhone 3G, er nemlig blevet genskabt. Det er den 18-årige udvikler, Zane, der står bag OldOS, som tilbyder en næsten fejlfri oplevelse. Ifølge Zane, er OldOS designet til at være så tæt på perfekt, som muligt. Derudover skriver udvikleren i et tweet, at app’en er fuldt funktionel og måske endda kan bruges som sekundært styresystem.

OldOS er bygget på Apples SwiftUI, hvilket betyder flydende animationer – og endda den klassiske ‘Home’-knap. Dertil kommer Apples indbyggede iOS 4-app’s, som overordnet set giver et fyldestgørende billede af, hvordan det var at navigere rundt i iPhone 3G. Det inkluderer blandt andet det gode gamle kamera, der automatisk viser en række af dine seneste billeder, samt de gule ‘post-it’-noter.

Bliver app’en fjernet af Apple?

Der er umiddelbart meget få ting, der ikke virker på OldOS-versionen af iOS 4. Faktisk kun YouTube-app’en og Beskeder. En af grundene hertil er, at Apple plejede at binde YouTube direkte til styresystemet. Dette har givet udvikleren af OldOS nogle udfordringer – men der bliver efter sigende arbejdet på en løsning til både YouTube og Beskeder.

Læs også: Prøv Samsungs One UI brugerflade … på en iPhone?

Det er før set, at udviklere giver en nostalgisk rundtur i ældre styresystemer. I december 2019 blev der lanceret en app, som lavede din iPhone om til en klassisk iPod. App’en blev dog hurtigt fjernet af Apple – angiveligt for brud på nogle af Apples mange regler. Hvis du gerne selv vil prøve iOS 4, kan du finde OldOS via Apples TestFlight-tjeneste. Spørgsmålet er bare, hvor længe OldOS for lov til at husere, før Apple fjerner den. Zane har dog sikret sit iOS 4-projekt, og udgivet hele kildekoden på GitHub.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments