De forskellige konsoller har deres egne respektive kommunikationskanaler. På PC hedder den måske mest populære platform til kommunikation Discord. Discord findes desværre bare ikke som officiel applikation til eksempelvis Xbox eller PlayStation. På Xbox bruger jeg selv en klon, der hedder Quarrel – som heldigvis fungerer det meste af tiden. Ikke desto mindre er det ikke det samme som en officiel app, hvilket jeg virkelig mangler.

Læs også: F1 2021 udgives til PlayStation, Xbox og PC den 16. juli

Det lyder måske ikke som et stort problem. Du kan jo bare snakke med dine venner, eller hvem du ellers spiller med, via de indbyggede applikationer i PlayStation og Xbox. Og ja, det kan du nemlig. Så længe dine venner også spiller på samme platform. Problemet opstår imidlertid, hvis I gerne vil spille – og snakke – sammen, på hver jeres platform. Og med det øgede antal af spil, der understøtter cross-play, bliver en kommunikationsapp på tværs af platforme efterspurgt mere og mere.

Hvad betyder cross-play?
Cross-play betyder helt grundlæggende, at et spil kan spilles online på tværs af platforme. Et godt eksempel er Call of Duty, hvor både multiplayer og Warzone understøtter cross-play. På den måde kan du spille med dine venner, selvom du måske spiller på PC, mens vennerne spiller på Xbox eller PlayStation.

Discord ser ud til at lande på PlayStation i 2022

PlayStation ser ud til at være klar over, at der mangler en overordnet kommunikationskanal. I hvert fald har PlayStation annonceret et samarbejde med Discord, som betyder, at applikationen integreres på Sonys konsoller til næste år.

“Vores mål er at bringe Discord- og PlayStation-oplevelserne tættere på hinanden på konsol og mobil fra starten af ​​næste år, så venner, grupper og fællesskab kan hænge ud, have det sjovt og kommunikere lettere, mens de spiller spil sammen,” udtaler administrerende direktør og præsident hos PlayStation, Jim Ryan.

Læs også: Sony solgte 4,5 millioner PlayStation 5 i 2020

Helt præcist, hvordan en Discord-app til PlayStation kommer til at se ud, er der ingen meldinger om. Derudover kommer PlayStation ikke nærmere ind på en lanceringsdato end “tidligt næste år”.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments