Nvidia er ved at gøre klar til næste uges store GeForce-event. Producenten har fremvist designet på næste generations grafikkort, heriblandt det, der kunne ligne RTX 3090, skriver The Verge.

Læs også: Nvidia lancerer RTX SUPER til laptops

Tidligere rygter peger på, at Nvidia vil annoncere RTX 3000-serien den 1. september. Det skulle både inkludere GeForce RTX 3080 og RTX 3090. Designet i slutningen af videoen stemmer godt overens med et design vi har set i tidligere læk. Meget af Nvidias fokus i videoen går desuden på køling. Der bliver forklaret, hvordan producenten har redesignet køleløsningen på deres grafikkort for at forbedre luftgennemstrømningen. Derved kan Nvidia have løst nogle af de naturlige begrænsninger, der opstår i forbindelse med overophedede komponenter.

Nvidia ændrer design og strømstik

En del af løsningen lader til at være mønsteret på selve kortet, som derudover ser ud til at have ført til tilpasning af strømstik. Tidlige lækkede informationer peger på, at Nvidia har skiftet til 12-polede stik, hvilket producenten nu har bekræftet. Det 12-polede stik er mindre end hvis der skal bruges to 8-polede stik. Det betyder mere plads på kortet til komponenter og køling – Nvidia vil dog inkludere en adapter, som passer til 8-polede kabler.

Læs også: GeForce Now kommer til Android

Nvidia snakker også om en ny lavprofil-bladfjeder, der frigør plads til et bagcover på kortet. Generelt fremhæver producenten en stærkere, mekanisk struktur. Det kunne gå hen og blive vigtigt, da de billeder, vi har set hidtil, viser at RTX 3090 optager op til 3 slots. Dertil rygtes kortet at komme med vanvittige 24 GB GDDR6X RAM.

Vi savner stadig en masse detaljer fra Nvidia, og det meste er lige nu rygter og gætværk. Forhåbentligt bliver vi klogere i næste uge, hvor vi forventer at se, hvor stort et spring i ydeevne, der er fra de nuværende grafikkort. Og så vil vi selvfølgelig gerne høre, hvor dyrt RTX 3090 bliver. Rygtet siger 1.400 dollars.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments