Ryan Hernandez, den hacker, der har erklæret sig skyldig i at stjæle information om Nintendo Switch forud for lanceringen, er blevet idømt tre års fængsel, skriver The Verge.

Læs også: Hacker har stjålet kildekode til Xbox Series X grafik

Dommen kommer som følge af et forlig, der har været på bordet siden januar. Udover fængselsstraffen, skal Hernandez også betale en erstatning til Nintendo for de stjålne informationer. Her løber beløbet op i 259.323 amerikanske dollars – hvilket i skrivende stund svarer til cirka 1.594.102 danske kroner.

Læs også: Google: Kinesiske hackere ‘faker’ McAfee-software

Hernandez blev oprindeligt efterforsket af FBI, efter at han og en anden hacker havde haft succes med at ‘phishe’ fortrolige informationer fra en med medarbejder hos Nintendo, tilbage i 2016.

Hvad er Phishing?
Phishing er en type it-kriminalitet, hvor hackere prøver at lokke dig til at give dem fortrolige oplysninger. Det kan være alt fra navn og adresse over passwords til din Facebook-side eller e-mail og til oplysninger om dit kreditkort. Målet er at stjæle penge eller oplysninger fra dig.
(Kilde: KMD)

FBI anmodede Ryan Hernandez om at stoppe alle sine ulovlige aktiviteter i 2017. Men det ignorerede hackeren imidlertid, hvorfor FBI fortsatte efterforskningen.

Også registreret som sexforbryder

Under en gennemgang af Hernandez harddiske i 2019 fandt FBI en samling af videoer, der både indeholdt børneporno og anden mishandling af børn. I sidste ende erkendte Hernandez at være i besiddelse af både billeder og videoer. Det resulterede i, at hackeren nu også blev registreret som sexforbryder i USA.

Læs også: Nintendo Switch med 4K kan komme i 2021

Dommeren i sagen har anbefalet, at Ryan Hernandez bliver placeret i en fængselsafdeling for indsatte med kognitive vanskeligheder. Efter udstået fængselsstraf mener dommeren desuden, at prøveløsladelse skal foregå under syv års overvågning.

Læs også: Super Nintendo World åbner i Japan til næste år

Ryan Hernandez er i øvrigt ikke den eneste hacker, der har voldt Nintendo problemer i de seneste år. I 2018 blev tusindvis af brugernavne og kodeord lækket, mens der i år blev lækket en anseelig mængde kildekoder og filer til brug under spiludvikling.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments