Minecraft er det største gamerunivers på YouTube, og nu runder spillet én billion visninger. Imponerende at spillet formår at blive på toppen over så mange år, siger YouTube.

Læs også: Nu kommer Star Wars til Minecraft

I mere end 10 år har det ikoniske spil Minecraft været stort – kæmpestort. Ikke blot i eget univers, men også på YouTube, hvor det er det absolut største fællesskab på spilområdet. Og de seneste par års eksplosive udvikling betyder nu, at Minecraft-indholdet runder en ret utrolig milepæl: Videoer med Minecraft-indhold har nu mere end 1 billion – eller 1.000 milliarder – visninger.

I spillet styrer man en figur, som bygger med blokke og klodser, laver bygninger, kunst eller andre kreationer. Og det er der stor appetit på at vise frem på som video: Minecraft-fællesskabet på YouTube består af mere end 35.000 indholdsskabere fordelt på 150 lande. Mere end 700 Minecraft-kanaler har allerede rundet en million abonnenter.

I forbindelse med milepælen har YouTube lanceret et særskilt website med trends fra et årtis udvikling i Minecraft-seningen. Her fremgår det blandt andet, at i en gamerverden domineret af mandlige skabere, har en kvinde, Aphmau, faktisk det største antal visninger af Minecraft-videoer i øjeblikket. Hun er kendt for en episodemæssig historiefortælling gennem rollespil.

Læs også: YouTube begynder at vise annoncer på alle videoer

Mens nye trends ofte kun holder kort tid i en digital tidsalder, er Minecrafts evne til at blive på toppen er unik, mener kommunikationschef for Google og YouTube i Danmark, Jesper Vangkilde.

“Tusind milliarder visninger er jo et ekstremt højt antal. Men det vidner om det tag, som Minecraft bliver ved med at have i folk verden over. Minecraft fremelsker kreativitet og kan hele tiden følge med, når spillernes og seernes smag og interesser skifter over tid. Fra yngst til ældst og fra den moderat nysgerrige til den mest hardcore gamer. Det er meget imponerende”, siger Jesper Vangkilde.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments