Check Point Software Technologies har opdaget en ny malware. Denne giver hackere mulighed for at udnytte inficerede brugeres computere til udvinding af cryptovaluta. Malwaren bliver spredt ved at udgive sig for at være oversættelsestjenesten, Google Translate, og kan downloades fra kendte softwarehjemmesider.

Læs også: Falske antivirus-apps spreder malware på Android-enheder

Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har opdaget en storstilet hackerkampagne. I denne forsøger hackere lige nu at ramme intetanende brugere ved at udgive sig for at være en pc-version af den populære oversættelsestjeneste, Google Translate. Når brugerne installerer, hvad de tror er Google Translate, bliver deres pc inficeret med ondsindet malware. Den giver hackerne mulighed for at overtage computeren til at udvinde værdifuld kryptovaluta.

Ifølge analytikerne hos Check Point bliver malwaren udbudt på kendte softwarehjemmesider, som Softpedia, og kan dermed downloades af alle.

Sådan ser Google Translate ud via en søgning. Du skal blot benytte det lille program i toppen af din søgning, og ALDRIG downloade en software. (Foto: Tech Tossen)

Google Translate findes IKKE som download – det er malware!

“Vi har opdaget, at flere hjemmesider tilbyder brugere at downloade Google Translate som desktop-program til pc. Desværre findes denne slags software ikke, og filen, som brugerne installerer, er en malware, der giver hackerne mulighed for at udnytte brugernes computer til at udvinde kryptovaluta, som de cyberkriminelle kan sælge og tjene penge på,” fortæller Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark og afslutter:

“Den ondsindede malware-fil kan findes ved en simpel Google-søgning og få klik, hvilket betyder, at mange kan tro det er et legitimt program. Det er det desværre ikke. Desuden ved vi, at hackerne nemt kan ændre denne malwares karakter, så det i stedet bliver en ransomware, hvor hackerne låser brugerne data og computer. Den kan også ændres til en bank-trojaner, der giver cyberkriminelle mulighed for at stjæle brugernes bankinformationer. Malwaren er altså meget alvorlig, og vi opfordrer først og fremmest til ikke at downloade dette specifikke program. Dernæst skal alle brugere generelt være opmærksomme, når de downloader filer fra eksterne softwarehjemmesider som f.eks. Softpedia.”

Læs også: Her er danskernes hyppigste søgninger på Google i 2021

du kan læse hele blogindlægget om den nye “Google Translate malware” her(på engelsk).

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments