I samarbejde med Universal Music Group lancerer LEGO en ny tjeneste til børn under navnet, Vidiyo. Tjenesten lader brugere skabe deres egne musikvideoer og små danse-klip, som herefter kan deles med venner. Videoerne kan tilpasses med forskellig musik og forskellige effekter.

Læs også: Anmeldelse: LEGO Super Mario – Min nye interaktive ven

Hvis du bruger TikTok, lyder det hele måske lidt bekendt. De primære forskelle er da også, at der i Vidiyo selvfølgelig er flettet en masse LEGO ind i mixet, i form af blandt andet LEGO-minifigurer. Derudover er Vidiyo underlagt langt strengere regler for at beskytte de yngre brugere.

“Ved at kombinere ny teknologi med LEGO i leg og musik fra mange af verdens førende kunstnere på tværs af flere genrer, giver LEGO VIDIYO børnene en ny mulighed for at udtrykke sig kreativt. Ved at lade dem styre deres egen produktion af musikvideoer, kan børn både opdage og styrke deres passion for musik gennem en medrivende, positiv og tryg social oplevelse. Da LEGO VIDIYO kræver forældresamtykke, anonymitet og ekstern kontrol af alt indhold, der uploades til app-feedet, kan forældre være forvisset om, at deres børn er i trygge hænder, når de slipper kreativiteten løs online, skriver LEGO i en pressemedelelse

Saml på LEGO Vidiyo-brikker

I modsætning til TikTok, hvor man bare vælger et filter og danser derudaf, skal der med Lego Vidiyo scannes LEGO-brikker. I dette tilfælde en LEGO-minifigur, der efterfølgende optræder i videoen. Der kan også scannes LEGO “BeatTiles”. BeatTiles er små 2×2-brikker, der låser op for forskellige AR-effekter i app’en.

Læs også: Byg dit eget Nintendo Entertainment System i LEGO

Herefter kan børnene bare give den gas til musikken, sammen med en LEGO-figur i fuld størrelse, før videoen til sidst redigeres og deles.

Fordi LEGO Vidiyo lanceres i samarbejde med Universal Music Group, vil der være velkendte numre at finde i app’en. Ifølge LEGO er der kunstnere, som optræder på de nuværende hitlister. Derudover vil der også være ældre hits at finde i biblioteket.

LEGO: Sådan fungerer det

  • Vælg en af de mange sange i appen, som tæller en lang række etablerede kunstnere, både de nyeste fra hitlisterne og de mest kendte klassikere.
  • Dan dit eget band ved hjælp af en stor samling af nye, fysiske minifigurer, som kan tilpasses og vækkes til live i forskellige størrelser via AR-teknologi i VIDIYO-appen.
  • Brug specialeffekter i form af “BeatBits”, og placer dem på scanningsscenen. BeatBits er dekorerede kvadratiske 2 x 2 LEGO elementer, som efter scanning låser op for digitale effekter, der giver dig mulighed for at styre alt fra video- og musikstil til sceneeffekter. Skabere kan se deres vision blive til virkelighed ved at vælge alt fra sort-hvid blingeffekter til konfettiregn og røntgensyn. De kan også tilføje lydeffekter som f.eks. DJ-scratch, musestemme eller saxofonsolo samt sjove, karakteristiske figurbevægelser og gimmicks, lige fra breakdance til surfing på en haj…
  • Sæt scenen. Fra parker til soveværelser og baggårde til klodsbyggede modeller. Musikvideoer fra LEGO VIDIYO kender ingen grænser. Din placering bliver scannet på bare tre sekunder, og derfra starter nedtællingen til produktionen. 
  • Ved at styre de udvalgte BeatBits i appen, tager de kreativ kontrol over deres egen musikvideoproduktion og aktiverer dansetrin og lyd-/videoeffekter i en fantastisk 60 sekunders optræden, som kan skæres ned til 5, 10, 15 eller 20 sekunders delbare klip.
  • Klip kan derefter uploades til app-feedet, men først når indholdet er godkendt. Alt indhold, hvor der indgår personlige, identificerbare oplysninger. F.eks. hvis børn er med i videoen, vil den ikke blive godkendt til upload i app-feedet. Den kan gemmes lokalt i appen, så man kan se det sammen med venner eller familie.

Pris og tilgængelighed

LEGO Vidiyo går i luften den 1. marts – andet ved vi ikke endnu. Selvom App’en muligvis er gratis, skal der bruges fysiske LEGO-brikker. Disse ved vi endnu ikke hvad koster, eller hvor mange forskellige pakker, der bliver tale om.

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Link: https://techtossen.dk/lego-lancerer-vidiyo-en-slags-tiktok-til-et-yngre-publikum/ […]