Der var meget forvirring tidligere på året, da Intel først annoncerede Thunderbolt 4. Her antydede de, at teknologien ville være hurtigere. Det viste sig dog hurtigt, at dette ikke er tilfældet. Den nye standard tilbyder nøjagtigt den samme 40 Gbps hastighed, som Thunderbolt 3. Men Intel har nu frigivet de fulde specifikationer, og selvom det ikke er hurtigere, har det bedre specifikationer på flere måder.

Billede: Intel

De forbedrede specifikationer kommer samtidigt med, at USB Implementers Forum (USB-IF) samles for at lancere USB4-standarden. USB4 lover at bringe mange af fordelene ved Intels tidligere Thunderbolt 3-standard, heriblandt en overførselshastighed på 40 Gbps og bedre ekstern skærmunderstøttelse.

Det giver mening, at Intel prøver at få folk begejstret for Thunderbolt. Den største tilhænger har i mange år været Apple. Forholdet til Apple tog dog lidt af en tur til det værre for nylig, da Apple meddelte, at de dropper Intel til fordel for sine egne ARM-baserede processorer.

Læs også: ASUS lancerer ROG Phone 3 den 22. juli

Højere krav for producenterne

Thunderbolt 4-computere bliver nødt til at understøtte enten to 4K-skærme eller en 8K-skærm, samt PCIe-hastigheder på op til 32 Gbps – begge fordobler de tidligere mindstekrav fra Thunderbolt 3. Den nye standard åbner også for, at Thunderbolt 4-docks og skærme kan have op til fire Thunderbolt 4-porte. En fordobling fra det to-ports maksimum, Thunderbolt 3-enheder kunne tilbyde. Nye Thunderbolt 4 computere og kabler er dog også kompatible med Thunderbolt 3 kabler og tilbehør.

Intel tilføjer også skærpede hardwarekrav, der skulle gøre det lettere at bruge Thunderbolt 4-bærbare computere. Med den nye standard kræves det, at producenter af “tynde og lette” bærbare computere, der har brug for mindre end 100 W strøm til at oplade, skal tilbyde Thunderbolt 4-baseret USB-C-opladning på mindst en port.

Billede: Intel

De første computere og tilbehør med Thunderbolt 4-porte forventes at blive lanceret senere på året og begynder med Intels kommende 11. Gen Tiger Lake-processorer.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments