AMD og Nvidia har frigivet nye drivere, der tilføjer support til en funktion, Microsoft introducerede med maj 2020-opdateringen af Windows 10. En opdatering, der stadig ikke er tilgængelig for alle. Den pågældende funktion er hardwareaccelereret GPU-planlægning (HAGS), og den overfører grundlæggende hukommelse-styrings-kontrol fra CPU til GPU. Det skulle teoretisk frigøre CPU’en lidt og potentielt kunne sidestilles med en lille ekstra ydeevne.

Ethvert boost, du muligvis ser, vil være afhængig af den hardware, du har til din rådighed. I henhold til forskellige tidlige rapporter ser det ud til at hjælpe budgetorienteret hardware mest. Der er en chance for, at spilpræstation også kan påvirkes negativt. Det opdagede den tidligere PCG-hardwareguru, Jarred Walton, ovre på Toms hardware, da han testede Nvidia GPU-hardwareplanlægning med AMD og Intel CPU’er.

Læs også: Microsoft har i stilhed udgivet sit eget gendannelses-software

Nvidia har rullet support til GPU-planlægning ud i sin seneste GeForce Game Ready-driver, 451.48. Samtidigt understøtter AMD funktionen i sin Adrenalin 2020 Edition 20.5.1 Beta-driver. Denne seneste AMD-driver understøtter kun Radeon RX 5600- og 5700-kort, og der er også et par kendte problemer med driveren, som du kan finde i de tilhørende Release Notes.

Bærbare computere kan potentielt være de største modtagere af denne nye funktion. Hukommelsen har nemlig tendens til at være en mangel på de mobile vidundere. Hvis det betyder en forbedring af ydeevnen på 10%, hvilket ifølge nogle kilder ser ud til at være tilfældet, kan det bare være nok til at skubbe FPS’en lidt til at køre mere smooth. Det kan også give dig mulighed for at forbedre indstillingerne.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments