Google har lanceret en ny privatlivsfunktion, der lader dig slette dine seneste 15 minutters søgehistorik på mobilen. Den nye funktion blev annonceret første gang til Google I/O 2021, og nu ruller funktionen altså ud til brugerne.

Læs også: Google tilføjer nye funktioner til Workspace-programmerne

Det er dog ikke alle brugere, der får glæde af den nye funktion. Paradoksalt nok, så er det i starten kun via Google-app’en på iOS, at du kan slette dine seneste 15 minutters søgehistorik. Ifølge Google, kommer funktionen til Android-enheder senere i år. På PC er de eneste muligheder for at slette din historik at indstille en automatisk sletning til at ske hver tredje, 18. eller 36. måned. Du kan selvfølgelig også gå ind og slette din søgehistorik manuelt.

An image of a mobile phone showing the option to delete the past 15 minutes of Search history on a user's Google profile
Under din Google-profil i iOS-app’en kan du nu vælge at slette de seneste 15 minutters søgehistorik. (Foto: Google)

Google påstår, at selskabet kun tracker din søgehistorik for at personliggøre din oplevelse, når “Web- og appaktivitet” er slået til. Ikke desto mindre, giver muligheden for at slette sin søgehistorik lidt ekstra sindsro på den front. Derudover er det lettere at slette sin seneste historik fra Google, fremfor at skulle ind og bruge tid på indstillingerne i “Web- og appaktivitet”.

Under Web- og appaktivitet, kan du ændre indstillingerne for, hvilke ting, der bliver gemt på din Google-konto, når du blandt andet søger på nettet. (Foto: Tech Tossen)

Læs også: Guide: Sådan kan du se, hvad Google ved om dig

Du kan læse alt om den nye privatlivsfunktion – og mere til – på Googles officielle blog.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments