Turtle Beach har relanceret deres populære Recon 70-headset i den nye “Arctic Camo”-farve. I den forbindelse har jeg fået lov til at teste gaming-headsettet, der passer til PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S og Nintendo Switch. Kort sagt, er det ét headset, du kan bruge til alle dine enheder. Og så kan du få det til cirka 250 kroner.

Læs også: Anmeldelse: Roccat ELO X Stereo – Det eneste du behøver

Fordele
  • Pris!
  • Lydkvalitet
  • Komfort
  • Plug and Play
Ulemper
  • Lav lyd på Xbox
  • Kort kabel
  • Svag mikrofon
Mikrofonarmen på Turtle Beach Recon 70 kan enten vippes ned eller op. Ikke noget med at dreje den ind foran munden. (Foto: Tech Tossen)

Design

Som altid starter vi med at kigge lidt på designet. Turtle Beach Recon 70 er et regulært gamingheadset, hvilket designet også afspejler. Det fås i et væld af farver, hvor jeg har testet Arctic Camo-versionen. Man kan selvfølgelig sige, at farvekombinationen som regel ikke har indflydelse på lyd og så videre.

Jeg synes designet er fint. Som så mange andre brands, har Turtle Beach et genkendeligt designsprog. Dette inkluderer blandt andet den lidt kantede mikrofon, som ikke er mere fleksibel, end at den kan hives ned eller skubbes op. Den kan altså ikke drejes ind foran munden.

Fordi Turtle Beach Recon 70 er et passivt headset, kommer det ikke med en masse knapper. Der er et drejehjul til at styre lydstyrken og det er mere eller mindre det. Det betyder, at du er afhængig af kilden, når vi snakker om equalizer og generelt output – men det kommer vi til.

Læs også: Video: Apple Watch SE anmeldelse

Ørepuderne er kunstlæder af en art og resten er meget plastik. Det har den fordel, at headsettet ikke vejer det store. På den anden side føles det en anelse billigt, hvilket det jo egentlig også er. 250 kroner er ikke meget for gamingtilbehør. Det eneste lille forbehold, jeg personligt har, er at jeg synes det er lidt småt. Det er stadig behageligt at have på. Men jeg har ikke et særligt stort hoved – i hvert fald ikke da vi skulle måles til studenterhuer. Så hvis du har et lidt større hoved, bliver Turtle Beach Recon 70 måske for småt til dig.

Alt i alt er det et gamingheadset, som ser fint ud og sidder behageligt. Der er intet RGB-lys eller andet lir. Men meget mere kan du sgu ikke tillade dig at kræve for 250 kroner.

Der er et drejehjul til at regulere lydstyrken – det er den eneste “knap” på headsettet. (Foto: Tech Tossen)

Tilslutning og brugervenlighed

Turtle Beach Recon 70 er super simpelt. Tilslutningen foregår via et 3,5 mm jackstik – altså det du kender fra en del telefoner, din PC, Nintendo Switch og så videre. Der skal ikke installeres nogen software eller app’s, til at modificere og styre headsettet. For det kan kun to ting – afspille lyd fra kilden og sende lyd fra mikrofonen den anden vej.

Det er utroligt brugervenligt og optimalt til dig, der bare gerne vil have et ‘Plug and Play’-headset. Det kommer selvfølgelig også med nogle begrænsninger. Recon 70 er nemlig 100 procent afhængig af kilden. Det betyder, at headsettet er afhængig af, hvor meget output der er på kildens udgangsforstærker.

Læs også: Anmeldelse: OnePlus 9 – næsten hele pakken

Det virker såmænd fint på PlayStation og PC, hvor jeg har testet det. En enhed, jeg også har brugt, hvor Turtle Beach Recon 70 kommer til kort, er Xbox Series X. På både Xbox og PlayStation, skal du bruge jackstikket i controlleren og styre selve lyden i konsollens indstillinger. Men på Xbox er det svært at få særligt meget output fra controlleren. Det betyder, at lyden i headsettet er alt for lav. Derfor bruger jeg det overhovedet ikke på min Series X.

Men igen – de andre steder, hvor jeg har brugt det, fungerer Turtle Beach Recon 70 super godt. Der er desværre også den lille hage, at ledningen er kort. Den er tydeligvis designet til brug med håndholdte enheder, controllere og den slags. Så hvis du ligesom jeg har din PC stående på gulvet, så får du brug for en forlænger. Her er der bare ikke nok ledning i selve headsettet.

Ledningen er alt for kort til brug med stationær PC. Det fungerer fint i de situationer, hvor kilden ikke er langt fra hovedet, men ikke hvis PC’en står under skrivebordet. (Foto: Tech Tossen)

Lydkvalitet

Med tanke på prisen, så får du altså rigtig god lyd for pengene. Jeg har som nævnt brugt Turtle Beach Recon 70 på PC, PlayStation og Xbox. Derudover her jeg brugt det som monitor til podcastoptagelse. Og hvis vi lige ser bort fra Xbox, så er der virkelig ikke en finger at sætte på lyden. Du sidder med følelsen af omsluttende lyd, når du spiller. Du er ikke i tvivl om, hvor lyden kommer fra, hvis der for eksempel bliver skudt bag dig. Og så er lyden velbalanceret og fyldig.

Det handler igen meget om, hvilken kilde du benytter dig af. Men jeg har spillet igennem hovedhistorien i Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, og det var en komplet oplevelse. For mig må det være pejlemærket – at spille spille store filmiske singleplayer-spil, med god lyd. For kan du det, kan headsettet bruges til stort set alle spil.

Til gengæld halter det lidt med mikrofonen. Den lyder i og for sig fint, men lyden er lav. De gange jeg har forsøgt mig med at bruge Turtle Beach Recon 70 over Discord, har jeg været nødt til at skifte headset. Simpelthen fordi mine medspillere har haft for svært ved at høre mig. Så for mig at se, er der mere tale om et singleplayer-headset, end et multiplayer-headset.

Turtle Beach Recon 70 lyder rigtig godt – især med tanke på prisen. Desværre giver du afkald på god lyd fra mikrofonen. (Foto: Tech Tossen)

Den endelige dom

Du kan ikke forvente at få alverden for 250 kroner. Men med Recon 70, har Turtle Beach formået at producere et headset, der tilbyder rigtig meget til prisen. Lyden er virkelig god, det er nemt at betjene og så er komforten også langt over middel. Til gengæld er der naturligvis indgået kompromisser for at holde prisen nede.

For mig er det en designfejl at benytte så kort en ledning, hvis man også mener, at headsettet kan bruges på PC. Så ledningen trækker simpelthen en smule ned. Dernæst synes jeg det er ærgerligt, at mikrofonen er så dårlig. Det betyder nemlig, at det er besværligt at spille online med andre, hvor man har behov for at kommunikerer. I sidste ende betyder det, at der mere er tale om et gamingheadset til singleplayer-spil.

Læs også: Anmeldelse: Huawei FreeBuds 4i – Perfekt til pop

Ville jeg købe det? Ja, det ville jeg. Det er et godt, billigt headset, du kan have med på farten. Og dit liv bliver ikke ødelagt, hvis du glemmer det i toget eller det går i stykker. Til gengæld kan det forsøde din rejsetid, hvis du spiller på din telefon eller Nintendo Switch, når du rejser eller pendler.

Alt taget i betragtning ender Turtle Beach Recon 70 på 3½ stjerner!

Turtle Beach Recon 70 ender på 3½ stjerner. (Foto: Tech Tossen)

OVERBLIK OVER ANMELDELSER
Pris
Brugervenlighed
Lydkvalitet
Komfort
Design
Mikrofon
Tidligere artikelSådan undgår du at blive offer for cyber-angreb via mail
Næste artikelApple arbejder angiveligt på iPad Pro med trådløs opladning
Robin Eggert
Robin har flere års erfaring fra forskellige danske og internationale tech-medier. I første omgang var ekspertområderne mobiltelefoner, hovedtelefoner og elektronik, der falder ind under transportabel forbrugerelektronik. I dag har Robin blandt andet kastet sin kærlighed over gaming, men følger i bund og grund al forbrugerelektronik - fra smartphones og tablets til el-løbehjul og smart-home-gardiner.
anmeldelse-turtle-beach-recon-70-meget-for-pengenePris, brugervenlighed, lydkvalitet og komfort trækker op. På den anden side trækker den korte ledning ned, mens mikrofonen alene er skyld i, at vi ikke havner over 4 stjerner.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments