Hvis der er noget danske Jabra kan finde ud af, så er det at lave utroligt velspillende hovedtelefoner. Jabra Elite Active 75t er ingen undtagelse. Active-modellen kommer med en ekstra beskyttelse, som blandt andet gør den vandtæt ned til en meter i 30 minutter. Derfor er headsettet også særdeles velegnet til en aktiv livsstil. Her er min anmeldelse:

Læs også: Anmeldelse: Jabra Elite 85h – Slår de dyre drenge

Fordele
  • Fyldig lyd
  • God samtalekvalitet
  • Fysiske knapper
  • Premium kvalitet
  • Brugervenlig app
  • Vandtæt
Ulemper
  • Komfort

Design

For at være helt ærlig, så er der ikke ret meget at sige om designet på Jabra Elite Active 75t. Det er et sæt ‘ægte trådløse hovedtelefoner’, hvilket betyder, at der ingen ledning er imellem de to ørestykker. Alligevel hænger de to sammen på en sådan måde, at højre enhed er hovedenhed, mens venstre enhed skal forbinde til den. Du kan altså ikke bruge den venstre alene, hvis du kun vil have lyd i den side.

Designmæssigt ligner headsettet det, du forventer af den type. Der er umiddelbart ikke noget, som skiller sig ud. Til gengæld er konstruktionen helt i top. Det føles som et dyrt produkt, der er solidt bygget og kan holde til at blive brugt.

Læs også: Anmeldelse: JBL LIVE 300TWS – Suveræn lyd til prisen

Jabra har valgt fysiske knapper til styring af musik og opkald. Det er helt sikkert en fordel, når det bruges til eksempelvis træning, hvor man kan få svedige fingre. Derudover er etuiet en af mine favoritter i klassen. Låget lukker helt tæt og føles ikke løst, som jeg eksempelvis synes JBL LIVE 300TWS har en tendens til. Også ørestykkerne holdes på plads i etuiet, hvilket sikrer, at de faktisk oplades – endnu en ting, som ikke altid er tilfældet.

Alt i alt er konstruktionen i top, mens designet følger standarden for denne type hovedtelefoner.

Både ørestykkerne og især etuiet føles som et premium-produkt. Etuiet kommer selvfølgelig med USB-C-indgang, hvilket skal være standarden i dag. (Foto: Jabra)

Opsætning, app og brug

Til alle Jabras Bluetooth-hovedtelefoner skal du bruge den app, der hedder Jabra Sound+. Jeg går lidt mere i dybden med den, i min anmeldelse af Jabra Elite 85h(se link øverst), så denne gang vil jeg blot dække de vigtigste punkter.

Så snart du har installeret Sound+, vil den guide dig igennem opsætning, samt give en hurtig gennemgang af, hvordan du bruger Jabra Elite Active 75t. Derefter kan du selv indstille forskellige lydprofiler til blandt andet HearThrough. Efter en opdatering, har Jabra Elite Active 75t også fået aktiv støjreduktion – ANC. Denne kan også indstilles i app’en.

Læs også: Anmeldelse: JBL Club One – Uforløst potentiale

Det er også via applikationen, at du kan tilpasse lyden. Udover de forudindstillede indstillinger med blandt andet Treble- og Bass boost, kan du tilpase lyden efter egne præferencer via den simple 5-punts equalizer. App’en har masser af andre funktioner, og de fungerer alle sammen super intuitivt. Du kan som nævnt tjekke anmeldelsen af Elite 85h for en mere dybdegående gennemgang.

Så snart opsætningen er fuldendt, er du klar til at bruge dit headset. Jeg må bare sige, at jeg er mere fan af fysiske knapper end berøringsfølsomme overflader – i hvert fald på hovedtelefoner. Den feedback du får ved at trykke på en knap efterlader dig ikke med en tvivl om, hvorvidt du faktisk har sat en handling i gang. For mig personligt gør det, at headsettet bliver lettere at bruge uden telefonen. At man så lige skal lære, hvornår man skal dobbelttrykke og holde nede, er en anden sag. Det synes jeg dog hurtigt, at man får ind på rygraden.

Jabra Elite Active 75t er vandafvisende ned til 1 meter. Derfor klarer det selvfølgelig også nemt en løbetur i det danske vintervejr med regn og slud silende. (Foto: Jabra)

Komfort

For mig at se, har Jabra Elite Active 75t et kæmpe minus – komforten. Inden jeg går videre, skal jeg kraftigt understrege, at dette er super individuelt. Du kan sagtens synes, at de sidder virkelig godt selvom jeg har en anden oplevelse. Når det så er sagt, så må jeg tage udgangspunkt i, hvordan jeg har oplevet hovedtelefonerne.

Desværre har det ikke udelukkende været positivt. Først og fremmest synes jeg ikke at nogen af de tre propper passer til mig. Jabra Elite Active 75t kommer med tre størrelse propper og efter at have prøvet dem alle, må jeg konstatere, at jeg i bedste fald opnår en middelmådig komfort.

Ørestykkerne holdes kun på plads ved at sidde tæt i øregangene. Dette kan jeg sådan set godt opnå, men så opstår der et andet problem. Kanten af propperne føles som modhager, der skærer sig ind i mine øregange.

Læs også: Anmeldelse: Sony WH-1000XM4 – Det findes ikke bedre

Når jeg blot sidder stille, kan jeg sagtens bruge headsettet i længere tid ad gangen uden de store gener. Problemet opstår når jeg bevæger mig, hvilket må siges at være en anelse kontraproduktivt – ordet “active” indgår trods alt i navnet.

Her er altså noget du skal være obs på. Jeg har læst andre anmeldelser, hvor samme problem opstår. Men jeg har også læst anmeldelser, hvor pasform og komfort er perfekt. Hvis du er blandt dem, hvor Jabra Elite Active 75t sidder godt, så har du et rigtig godt headset til træning.

Derfor er min anbefaling også, at du skal prøve dem før du køber, hvis det kan lade sig gøre.

Headsettet er specielt designet til en aktiv livsstil. Der er bare ikke meget ved at bruge dem, hvis de ikke sidder godt – på den anden side bliver du rigtig glad for dem, hvis de er behagelige for dig. (Foto: Jabra)

Samtalekvalitet

Samtalekvalitet er heldigvis noget, som Jabra igen er rigtigt gode til. Den er rigtig god i Jabra Elite Active 75t, både ind og ud. I trådløse headsets med dårligere samtalekvalitet kan man opleve udfald på både Bluetooth-signal eller på grund af udefrakommende støj. Og her gør hovedtelefonerne heldigvis et godt stykke arbejde på begge fronter.

Baggrundsstøj bliver udelukket ganske glimrende, mens lydniveauer lader til at være godt afstemt. På grundt af blandt andet HearThrough er det muligt at høre sin egen stemme. Det har den effekt, at du ikke kommer til at hæve stemmen utilsigtet, når du fører en samtale.

Hvis du bruger dit headset til at foretage opkald, er du rigtig godt dækket ind her.

Læs også: JBL lancerer nye hovedtelefoner, højtaler og soundbar

Lydkvalitet

Jabra Elite Active 75t leverer en virkelig gennemført lyd. Med det mener jeg, at hele spektret er dækket. Jeg lytter selv mest til rock, om end jeg sagtens kan nyde de fleste genrer. Men lige indenfor rock, kan lyden godt være lidt mere diskant end i andre genrer. Personligt er jeg tilhænger af dyb bas, så her skal jeg ind og justere lidt på min equalizer for at få noget mere bund.

Heldigvis har headsettet masser at give af, så jeg kan endda få for meget bas på selv de mest flade produktioner. Samme billede tegner sig ved mellemtoner og diskant. Hvis der mangler noget, har Jabra Elite Active 75t stort set altid mulighed for at levere. Omvendt kan du selvfølgelig også skrue ned for de frekvenser, du synes fylder for meget.

Det jeg prøver at sige er, at det er så let at indstille lyden til dine præferencer. Og hovedtelefonerne er mere end i stand til at levere.

Derudover er lyden også så detaljerig, som man kunne ønske sig. Dermed behøver du ikke skrue højt op for at få det hele med – det er simpelthen let at høre de forskellige elementer i musikken, selv ved lav lydstyrke.

Lyd er subjektivt! Men uanset hvad du lytter til, kan du få et godt resultat her – Igen leverer Jabra bare god lyd, som sagtens kunne koste mere.

Den endelige dom

Jeg er så ærgerlig over, at Jabra Elite Active 75t bare ikke passer til mig. For vi er så tætte på et perfekt in-ear-headset, som vi kan komme på alle andre områder. Konstruktionen er i top, lydkvalitet er i top, samtalekvalitet er i top og brugervenlighed er i top. På alle de parametre får du super meget for dine penge.

Desværre trækker komforten bare ned for mig, og afholder headsettet fra at få topkarakter. Men hvis komforten passer til dig, så er dette altså bare et helt vildt godt headset – måske markedets bedste til en aktiv livsstil. Derfor lander Jabra Elite Active 75t også på 4½ stjerner.

Havde Jabra Elite Active 75t været mere behagelige for mig, havde de scoret topkarakter. Måske vil de score topkarakter hos dig. (Foto: Jabra/Tech Tossen)
OVERBLIK OVER ANMELDELSER
Lydkvalitet
Samtalekvalitet
Brugervenlighed
Komfort
Konstruktion
Tidligere artikelSony lover streaming af højeste kvalitet med Bravia Core
Næste artikelNej, det er ikke en router – Det er den nye Asus Chromebox
Robin Eggert
Robin har flere års erfaring fra forskellige danske og internationale tech-medier. I første omgang var ekspertområderne mobiltelefoner, hovedtelefoner og elektronik, der falder ind under transportabel forbrugerelektronik. I dag har Robin blandt andet kastet sin kærlighed over gaming, men følger i bund og grund al forbrugerelektronik - fra smartphones og tablets til el-løbehjul og smart-home-gardiner.
anmeldelse-jabra-elite-active-75t-god-lyd-til-din-traeningJabra Elite Active 75t er blandt klassen absolut bedste over det meste af linjen. Desværre føler jeg ikke, at komforten er der - derfor opnår Jabra ikke 5 stjerner denne gang.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments