I sidste uge offentliggjorde Rockstar, at RDR2 kommer til PC allerede i starten af næste måned. I dag er er de fulde systemkrav så blevet offentliggjort. Umiddelbart ser det ud til, at de fleste maskiner vil kunne trække PC-versionen af Red Dead Redemption 2, dog kræver spillet ret meget harddiskplads:

Minimumskrav

Styresystem: Windows 7 – Service Pack 1 (6.1.7601)
Processor: Intel Core i5-2500K / AMD FX-6300
Hukommelse: 8GB
Grafikkort: Nvidia GeForce GTX 770 2GB / AMD Radeon R9 280 3GB HDD
Harddiskplads: 150GB
Lydkort: DirectX-kompatibel

Anbefalede specifikationer

Styresystem: Windows 10 – April 2018 Update (v1803)
Processor: Intel Core i7-4770K / AMD Ryzen 5 1500X
Hukommelse: 12GB
Grafikkort: Nvidia GeForce GTX 1060 6GB / AMD Radeon RX 480 4GB 
Harddiskplads: 150GB
Lydkort: DirectX-kompatibel

Som nævnt, så kræver spillet en del harddiskplads – intet mindre end 150GB ledig plads, for at være mere præcis. Men derudover er kravene rimeligt spiselige. 8-12GB RAM er ganske standard i dag, og de fleste gaming-maskiner kan sagtens mønstre et grafikkort svarende til GeForce GTX 770 eller lignende.

Det skal nævnes, at Rockstar som regel anbefaler deres minimumsspecifikationer ud fra muligheden for at spille i 1080p med 30 fps, mens de anbefalede specifikationer anbefales til 1080p med 60 fps. Hvis man som undertegnede gerne vil spille på sin 1440p 144Hz skærm, med langt højere framerate, så skal man muligvis op i en lidt tungere vægtklasse.

Spillet i sig selv er jo først og fremmest udviklet til denne generation af konsoller. Derfor er det heller ikke underligt, at man kan nøjes med 2GB RAM på grafikkortet. Rockstar har dog videreudviklet på spillet, så PC-versionen byder en række forbedringer, der blandt andet inkluderer følgende:

  • Global belysning og omgivende okklusion af “højere kvalitet”
  • “Forbedrede” spor i sneen
  • “Forbedrede” refleksioner og skygger med højere opløsning
  • “Forbedrede” græs- og pelsteksturer
  • HDR support
  • Ubegrænset opløsning (4K og højere)
  • Ultra bredformatforhold og multi-monitor support
  • Ubegrænset framerate

Den helt store forskel kommer nok til at ligge i den forbedrede opløsning, og den ubegrænsede framerate.

Selvom spillet ser fantastisk ud på konsol, så vil det næsten med garanti se bedre ud på PC. De forbedrede teksturer kommer selvfølgelig med den pris, at spillet netop fylder de 150GB. En anden ting man nok også må tage med er lange loadingtider. Enhver, der har spillet GTA V på PC ved, at det kan tage evigheder at indlæse, og med et spil, der fylder næsten dobbelt så meget, vil lange loadingtider være uundgåelige. Personligt vil jeg i hvert fald ikke anbefale at spille det fra en almindelig harddisk – det er nok at foretrække med en hurtigere SSD.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments