Ny rapport fra Check Point Software Technologies afdækker nuværende omfang af cyberangreb i forbindelse med krigen i Ukraine. Rapporten viser bland andet, at især Ukraines regering og forsvarssektor har oplevet en massiv stigning i målrettede angreb. Dette er en modsat tendens i forhold til Rusland.

Læs også: Malware udgiver sig for at være Google-software

Check Point Software Technologies fortæller i ny rapport, at antallet af cyberangreb mod Ukraines regering og forsvarssektor er steget. Stigningen har ramt hele 112 procent siden starten af krigen mod Rusland. Omvendt viser rapporten også, at antallet af cyberangreb mod den russiske regering og forsvarssektor er faldet. Mere præcist er antallet af cyberangreb imod Rusland faldet med otte procent i samme periode.

Overraskende med stigning af cyberangreb mod Ukraines regering

“Vores rapport afdækker cyberangreb over det seneste halve år i forbindelse med krigen i Ukraine og afspejler både, hvad vi oplever i Rusland og i Ukraine. Måske er den største overraskelse i rapporten, at vi har set en stigning i antallet af cyberangreb mod Ukraines regering og forsvarssektor på 112 pct. siden begyndelsen af krigen, og omvendt er de samme sektorer i Rusland blevet ramt otte pct. mindre i samme periode. Dette kan skyldes, at Rusland har implementeret forskellige løsninger, der i høj grad begrænser muligheden for at tilgå statslige netværk fra udlandet, hvilket dermed gør disse netværk svære at ramme med et cyberangreb,” udtaler Sergey Shykevich, der er Threat Intelligence Group Manager hos Check Point Software Technologies og afslutter:

“Når krigen slutter, vil de cyberkriminelle, der står bag angreb på de to sider i krigen, ikke forsvinde. Vi forventer derimod, at de vil benytte deres ekspertise og metoder fra denne cyberkrig til at gå efter andre lande. Vi har allerede nu set tegn på dette med f.eks. den russiske hackergruppe Killnets angreb på NATO-allierede og lande, der støtter Ukraine.”

Læs også: Falske antivirus-apps spreder malware på Android-enheder

Du kan læse den fulde rapport fra Check Point her(på engelsk).

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments