Hvis du har en PlayStation 4, og for nyligt opdateret til version 8.0, har du måske studset over en meddelelse fra dit system. Det er nemlig sådan, at Sony vil tillade spillere på PlayStation 5 at optage samtaler.

Læs også: PlayStation 5 Vs. Xbox Series X – Hvilken skal du vælge?

I den medfølgende ‘release note’ til version 8.0 nævnes intet om optagelse af samtaler. Sidenhen har Sony dog været ude med en officiel udtalelse på PlayStation Blog, hvor producenten uddyber meningen med funktionen:

“Efter denne opdatering ser brugerne en meddelelse om gruppesikkerhed, og at der muligvis optages stemmechats i grupper. Stemmechatoptagelse til moderation er en funktion, der vil være tilgængelig på PS5, når den lanceres. Den gør det muligt for brugere at optage deres stemmechats på PS5 og sende dem til gennemgang af en moderator. Den Pop op, du ser på PS4 lige nu, er for at fortælle dig, at når du deltager i en chat med en PS5-bruger (efter lancering), kan de sende disse optagelser fra deres PS5-konsol til SIE.”

– Sony.

Anmeld online chikane

Kort fortalt betyder det, at hvis du deltager i en gruppechat, kan optagelser af dig sendes til Sonys moderatorteam. Det føles muligvis som et indgreb i privatlivet, når hvad som helst, du siger, kan sendes til Sony uden dit samtykke. Men funktionen kan også blive et værdifuldt værktøj.

Læs også: Microsoftleverandører lytter med, når du taler til din PC eller Xbox

De fleste af os har oplevet at spille med mennesker, der ryger helt op i det røde felt. Det kan af og til gå så vidt, som trusler på dit ve og vel. Den slags skal naturligvis ikke tolereres – og det vil Sony tilsyneladende heller ikke. For med muligheden for at optage gruppechats, har du også mulighed for at give Sony konkret bevis, hvis du bliver chikaneret.

Umiddelbart lader det ikke til, at Sony har planer om at lytte med af sig selv. Ud fra deres formulering, skal du aktivt optage og indsende samtaler. Din PlayStation 5 vil ikke optage gruppechats automatisk. Du behøver altså ikke frygte, at din samtale med vennerne bliver overvåget konstant.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments