I efteråret forventes flere cyberangreb på Metaverset. Der forventes også større brug af cyberangreb som våben på statsligt niveau og en blomstrende hacktivisme. Det viser ny rapport fra Check Point Software Technologies. På baggrund af første halvår 2022, giver Check Point sit bud på efterårets største trusler og cybertrends.

Læs også: Falske antivirus-apps spreder malware på Android-enheder

Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies har netop udgivet rapporten ’Cyber Attack Trends: Mid-Year Report’, der giver et detaljeret overblik over det nuværende cybertrusselslandskab. Efter første halvår af 2022, der har været domineret af krigen i Ukraine, et antal af ransomwareangreb, der er nået nye højder, har Check Point Research i deres nye rapport undersøgt, hvilke cybertrends, der kan forventes i andet halvår.

”Krigen i Ukraine har domineret overskrifterne i første halvdel af 2022, og der er ingen tvivl om, at den også har haft indflydelse på udviklingen i den digitale verden, hvor vi har set enorme stigninger i cyberangreb mod virksomheder og organisationer i alle brancher og alle lande. Desværre forudser vi, at dette kun blive værre, især med ransomware, der er den største cybertrussel mod virksomheder og organisationer. Derfor vil det fortsat være uhyre vigtigt for virksomheder, også i Danmark, at blive mere forberedte og tage cybertruslen alvorligt, for bedre at kunne modstå angreb, uanset om virksomhederne er ofrefor en målrettet kampagne, eller et bredere cyberangreb,” siger Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

Læs også: Kinesiske hackere spionerer mod det russiske forsvar

De mest fremtrædende forudsigelser

  • Ransomware bliver langt mere fragmenteret: Mens mange cyberkriminelle grupper er blevet langt mere strukturerede og i dag stort set fungerer som almindelige virksomheder, med KPI’er og en decideret kundeservicefunktion, er tendensen, at flere grupperinger ikke ønsker at blive for store. De har nemlig taget ved lære af ransomware-gruppen Conti. Her gav størrelse og magt for meget opmærksomhed hos medier og myndigheder, hvilket førte til deres anholdelse og undergang. Fremadrettet forventes det i stedet, at der vil være flere små- og mellemstore ransomware-grupper. Disse har nemlig lettere ved at gemme sig fra medierne.
  • Blokering af makroer giver grobund for aggressive angrebsmetoder: Fordi Microsoft som standard vil blokere makroer i Microsoft Office, vil de mere sofistikerede malware-grupperinger sætte turbo på udviklingen af nye angrebsmetoder. Det vil blandt andet omfatte forskellige filtyper, der er beskyttet med adgangskoder. Dette skal forhindre, at it-sikkerhedssystemernes overvågning fanger malwaren.
  • Hacktivisme vil blive mere udbredt: Der forventes flere hacktivitiske grupper. Hacktivisterne vil målrette deres angreb efter dagsordenen hos den nationalstat, de har valgt at bakke op. Det vil især ses, så længe krigen mellem Rusland og Ukraine fortsat hærger.
  • Flere angreb på Metaverset: Med flere angreb på blockchain-platforme, såsom sikkerhedshullerne på NFT-siderne Rarible og ApeCoin Airdrop forventer Check Point, at flere hackere vil angribe og hijacke decentraliserede blockchain-netværk. Derudover forventes der også angreb på Metaverset. Her vil man forsøge at udnytte sårbarheder i deres smart contracts.

Læs hele rapporten om kommende cybertrends her.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments