For ikke så længe siden valgte Google at åbne adgangen til spiltjenesten, Stadia, på alle Android-enheder. Den brede lancering er dog i første omgang eksperimentel, om end det fungerer ganske glimrende. Nu udvider Google endnu engang tjenesten, med muligheden for at bruge Stadia via 4G, skriver The Verge.

Det betyder altså, at det denne gang ikke handler om hverken spil eller enheder. Det handler derimod om, at du nu kan bruge Google Stadia direkte via din mobilforbindelse. Siden lanceringen i november 2019 har det kun været muligt at spille Stadia-spil på telefonen, så længe telefonen er koblet op til et WiFi-netværk. En mulighed var selvfølgelig at bruge en anden enhed, som bærbart hotspot. Derved kan man snyde sin telefon til at tro, at den er tilsluttet et WiFi-netværk.

Den problematik er du fremover fri for. Google har nemlig åbnet for muligeden for at benytte 4G til at spille via Stadia. Det er desuden også muligt at spille via 5G, men eftersom vi ikke har et funktionelt 5G-netværk i Danmark, er det ikke relevant.

Læs også: Assassin’s Creed Valhalla kommer allerede til november

Sådan bruger du Google Stadia med 4G

Ligesom med adgangen til flere enheder, kalder Google muligheden for at spille over mobilnetværket for “eksperimentel”. For at gøre brug af funktionen skal du åbne Stadia-app’en. Derefter skal du trykke på din Avatar, vælge “Eksperimenter” og derefter “Brug mobildata”. Herfra skulle det altså være muligt at spille dine Stadia-spil på farten, uden adgang til et WiFi-netværk.

Jeg har selv prøvet at spille over mobilnetværket, og må bare sige, at det fungerer overraskende godt. Det hele afhænger selvfølgelig af din dækning – i tunnellen under Storebælt er det nok ikke optimalt. Men hvis du har de rette forudsætninger, får du faktisk konsolklasse-gaming direkte på din mobile enhed.

Det lader til at være en klar forbedring siden lanceringen i november. Dengang skrev Sean Hollister fra The Verge i sin anmeldelse, at oplevelsen gik fra “totalt spilbar til irriterende laggende”. Selv var jeg til en demonstration af Stadia før lanceringen, hvor min oplevelse også var en anelse blandet. Heldigvis ser det nu ud til, at Google Stadia er på rette vej.

I første episode af Tech Tossen Podcast snakker jeg lidt om, hvad Google Stadia er for en størrelse. Jeg kommer også ind på, hvilke problematikker, tjenesten står overfor, og selvfølgelig, hvad der skal til før Stadia bliver en succes. Du kan lytte til podcasten alle steder, hvor du finder dine podcast – eller lige her:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments