Nintendo har indgivet en patentansøgning i Japan, der efter alt at dømme om omhandler et par nye controllere til Nintendo Switch. Patentet i sig selv betyder ikke, at der kommer en ny controller på markedet. Men tegningerne ser interessante ud, omend det kan være svært at se, hvordan de nye controllere skal gøre oplevelsen markant bedre.

Ud fra ansøgningen, som i øvrigt kan ses her, er det svært at se, hvorvidt der er tale om en eller to nye controllere. Vi går ud fra, at der er tale om to styks. Begge designs ligner til forveksling de nuværende Joy-Cons, hvor Nintendo så har tilføjet et hængsel i toppen.

På den ene version betyder det, at toppen af hver side kan bøjes, eller knækkes om man vil. Som Nintendo-bruger kan jeg både se en fordel og et problem. Det problem der kunne opstå er, at den venstre analog-pind og D-Pad-knapperne til højre bliver sværere at nå, når de bliver “knækket” væk fra spilleren. På den på den anden side ser det ud til, at trigger-knapperne, L, R, ZL og ZR, bliver lettere at nå med pegefingrene. Det er selvfølgelig ikke altid, at man har brug for alle knapperne i et spil, og på den måde kunne det være en god ide med muligheden for at tilpasse sin controller en smule.

Den anden version ser ud til at være en buet version af de nuværende Joy-Cons. Den skinne, der sørger for at controlleren kan hægtes fast på konsollen, ser ud til at forblive lige, mens materialet udenom buer en smule. På den måde får controlleren mere form af en PlayStation- eller Xbox-controller, hvilket muligvis giver en ergonomisk fordel. Controlleren vil også stadigvæk kunne sidde på konsollen, når den er placeret i den tilhørende dockingstation, da den som bekendt ikke er bredere end selve skærmen på Nintendo Switch.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments