Da den russiske forfatter, Dmitry Glukhovsky, i 2002 udgav romanen, Metro 2033, forestillede han sig nok ikke, hvilken massiv succes den ville blive. Bogen, der foregår i en post apokalyptisk version af Moskvas metrosystem har, foruden de to efterfølgere, Metro 2034 og Metro 2035, affødt tre kritikerroste videospil. Seneste spil i serien udkom i år og har fået navnet, Metro Exodus.

Det er det russiske konglomerat, Gazprom, der har valgt at finansiere projektet, med datterselskabet, Gazprom-Media, i spidsen. Det er ikke første gang, at der har været forsøg på at filmatisere Glukhovskys populære romaner. Glukhovsky har således selv udtalt, at han i årevis har afvist filmatiseringer af hans bøger, da ingen har været i stand til at fremlægge et projekt, der står på mål med hans bøger. Nu mener forfatteren imidlertid at have fundet et hold, der er i stand til at filmatisere hans romaner:

“Men nu har jeg endelig mødt et hold, som jeg kan betro Metro med. Vores ambitioner har vist sig at være ens: At skabe en blockbuster i verdensklasse og overraske selv dem, der har læst trilogien og kender den udenad.” siger Glukhovsky

Dmitry Glukhovsky kommer til at fungere som kreativ rådgiver på filmen, producer Valery Fedorovich kalder “et drømme projekt”. Fedorovich har yderligere udtalt, at samtlige produktionsselskaber involveret, som også alle er ejet af Gazprom-Media, vil investere en hidtil uhørt sum penge i produktionen og promoveringen af filmen, både i Rusland og resten af verdenen.

Det første videospil, Metro 2033, udkom i 2010 og i 2013 kom efterfølgeren Metro: Last Light. I år kom, som nævnt, det tredje spil i serien, Metro Exodus. De to første spil er i øvrigt genudgivet i en forbedret udgave. Alle spil er udviklet af den ukrainske spiludvikler, 4A Games.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments