Det er et af de mest ventede spil i år. Efterfølgeren til det succesfulde Ghost Recon Wildlands er kommet i betaversionen. Vi har selvfølgelig været i gang med Breakpoint siden betaen blev lanceret i går, og giver her vores første indtryk af spillet. For en god ordens skyld skal det nævnes, at vi her spiller på PC, men spillet udgives også til Xbox One og PlayStation 4.

Som med de fleste spil, starter Ghost Recon Breakpoint med en intro, hvor man også kan rette sin karakter til, hvilket varer godt og vel seks minutter. Hele introen kan ses her:

Efter introen starter det som sædvanligt med, at man får et objective og så ellers lærer mekanikkerne hen ad vejen. Det er selvfølgelig en beta, og dermed følger lidt fejl hist og her. Personligt måtte jeg starte forfra et par gange fordi forskellige funktioner frøs. Først kunne jeg ikke hele mig selv, så låste den fast på mit sigte, og tredje gang kunne jeg pludselig ikke affyre skud. Fjerde gang var lykkens gang, og jeg var “good to go”.

Ghost Recon Breakpoint er selvfølgelig præget af stealth-elementer. Snig dig op på fjender og dolk dem durk i dunken, forsøg at snige dig udenom for at undgå kamp, eller skyd knoppen af dem fra afstand med en sniper. En kombination af de tre muligheder virker til at være vejen frem. En mere direkte tilgang, hvor man bare holder aftrykkeren i bund, ser ikke ud til at være lige så effektivt. Det er i hvert fald mere tidskrævende. Første reelle gameplay-del kan ses herunder:

I sidste del af den første mission, er vi på vej til et skjulested for hvem end vi er på hold med. Her kommer vi for første gang til at køre bil, hvilket fungerer fuldstændigt lige så dårligt som i alle andre af klassens spil. Det er som altid tydeligt, at spillet ikke er et bilspil, og der er derfor ikke gjort det store ud af oplevelsen med køretøjer. Heldigvis er der et par steder, hvor man er nødt til at stige ud og rydde vejen for fjender. Man kunne måske bare pløje igennem, men det er rart med lidt afveksling, og så føles køreturen ikke som én lang pligt, der bare skal overstås. Undervejs har man også mulighed for at skifte køretøj, hvilket jeg benyttede mig af en enkelt gang.

Anden sekvens af vores første Breakpoint Beta-gameplay kan ses her:

Overordnet indtryk

Jeg glæder mig til at spille mere Breakpoint. Det er selvfølgelig en beta, og der er selvfølgelig lidt bugs hist og her, men det ser ud til at blive et lige så stort hit som Wildlands. Grafikken ser lovende ud, brugerfladen er til at overskue og styringsmekanikkerne er ikke forvirrende. Det er svært at komme med negativ kritik til en beta, men hvis der skal være noget, så er det de der køretøjer. De er bare kedelige at køre. Det bliver forhåbentligt mere underholdende, når jeg kan spille med andre spillere on-line, hvilket jeg selvfølgelig holder jer opdateret omkring de næste dage.

Alt i alt ser Breakpoint ud til at leve op til hypen. Hvis man har muligheden, så vil jeg helt sikkert anbefale, at gøre brug af prøveperioden på UPLAY+, der også giver adgang til Ghost Recon Breakpoint Beta.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments