Det er et af de mest ventede spil i de senere år, og det havde potentialet til at blive rigtig godt. Desværre blev virkeligheden anderledes for Cyberpunk 2077, der mildest talt er blevet lanceret uden at være færdigt. Nu har Bloomberg gravet lidt i projektet, og interviewet mere end 20 tidligere og nuværende medarbejdere hos spillets udvikler, CD Project Red.

Læs også: Microsoft lancerer rød controller til Xbox

Bloomberg har fundet ud af, at spillets udvikling har været plaget af urealistiske deadlines og tekniske problemer. Det fik selskabet til at starte forfra i 2016. Allerede to år senere – i 2018 – blev en demo af Cuberpunk 2077 fremvist på E3. Ifølge flere fra udviklerholdet, var den demo dog falsk. Den repræsenterede altså slet ikke det produkt, de arbejdede på. Ydermere blev spillet, selvfølgelig fristes man til at sige, ramt af COVID-19. Da pandemien ramte, blev udviklere på PC-versionen, og testere af konsol-versionen, tvunget til at arbejde hver for sig.

Microsoft Corp. Xbox Event Ahead Of 2018 E3 Electronic Entertainment Expo
Fremvisning af Cyberpunk 2077 under E3 i 2018 – Demoen var desværre ikke ægte forlyder det. (Foto: Patrick T. Fallon/Bloomberg)

I månederne op til lancering, kom der forlydender om, at medarbejdere hos CD Project Red var tvunget ud i lange, besværlige arbejdsdage for at nå deadline. Tidligere lydprogrammør på spillet, Adrian Jakubiak, har udtalt, at han af og til har arbejdet 13 timer om dagen.

Hvorom alting er, så oprandt den 10. december 2020, hvilket var spillets lanceringsdato. Kalenderen nåede ikke at skifte til den 11. december, før konsolspillere blev ramt af problemer. Heriblandt en lang række ‘bugs’ og framerate-problemer. Inden en uge var gået, havde Sony fjernet Cyberpunk helt fra PlayStation Store, og endda tilbudt refundering til de spillere, som allerede havde købt Cyberpunk 2077. Problemerne blev så store, at en investor har langt sag an mod CD Project Red over den forfejlede lancering. Desuden var Cyberpunk 2077 til PC tilgængelig til lidt over halvdelen af den originale pris i sidste uge.

Stor opdatering i den kommende uge

Marcin Iwinski, medstifter af CD Project Red, har udtalt, at på trods af en generelt positiv modtagelse af PC-versionen, lever konsolversionen ikke op til den kvalitetsstandard, som CD Project Red sigter efter.

Læs også: Nye spil at se frem til i 2021

Derfor har holdet bag Cyberpunk 2077 selvfølgelig også al interesse i, at spillet skal køre optimalt. Første skridt i dén retning bliver sandsynligvis taget i denne uge, hvor selskabet bag spillet planlægger den første, store opdatering.

Ifølge Bloomberg, var CD Project Red stadig fuldt fokuseret på The Witcher 3, da Cyberpunk 2077 blev annonceret i 2012. Det lader til, at selskabet forventede, at successen fra The Witcher kunne overføres til Cyberpunk – sådan skulle det ikke gå.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments