Gaming og B&O er ikke noget, vi er vant til at se sammen. De første tegn på, at B&O havde tænkt sig at satse på gaming markedet kom allerede sidste år, da de blev sponsor for det verdensomspændende danske Counter Strike hold, Astralis. Denne aftale er dog kun baseret på, når spillerne er væk fra skærmene. Astralis benytter sig af Logitech, når de konkurrerer. Men alligevel var det de første forbindelser mellem B&O og gamer-universet. Nu har B&O lanceret deres første officielle gaming headset, Beoplay Portal.

Læs også: Anmeldelse: Roccat ELO X Stereo – Det eneste du behøver

Høj pris

Beoplay Portal skal fungere, når man spiller og i dagligdagen. Sidstnævnte må man sige, at de allerede har styr på, spørgsmålet er så, om de kan få samme topkarakter i spiloplevelsen. Til den beskedne pris på 3.749 kroner er det ikke for meget forlangt.

Specifikationerne lyder således: Beoplay kommer med to specialdesignede 40mm drivere med neodym-magneter. Headsettet understøtter Dolby Atmos for headphones, der er med til at give virtuel sorroundlyd, når du spiller, ser film eller lytter til musik. Beoplay portal er kompatibel med smartphones, Xbox og PC (windows 10). Det kommer med ANC (Active Noise Cancellation), Bluetooth 5.1 og aptX Adaptive samt en 3.5mm indgang til trådet forbindelse. Så langt så godt.

Læs også: Turtle Beach opkøber Neat Microphones

Kræver en adapter til PC

B&O har samarbejdet med Xbox og gjort headsettet direkte kompatibelt med den trådløse adapter til Windows 10. Det betyder altså, at hvis man har ambitioner om at game på PC med dette headset, uden forsinkelser i lyden, skal man have fat i denne adapter og sætte den i sin PC. Den købes seperat for omkring 200 kroner. Eller man kan tilslutte headsettet via USB-C kabel. 

Beoplay Portal er blandt andet designet til Xbox. (Foto: B&O)

Virtuel boom-arm

Designet på Beoplay Portal ligner meget de tidligere over ear headset fra B&O. Altså ligner det ikke et headset til gaming. Men det er jo også, som B&O skriver: “Udviklet til gaming. Designet til livet.” Det betyder dog, at mikrofonen er gemt godt væk, sammenlignet med et traditionelt gamer headset. Men B&O har altså udviklet en “virtuel boom-arm”, der skal sørge for, at kommunikationen i spil er optimal. Det skal naturligvis komme på prøve. Det er også udstyret med en mute knap. 

Læs også: Stor sammenligning: Xbox Series X Vs. Xbox Series S

Batterilevetiden er op til 24 timer med brug af bluetooth med ANC slået til, og 12 timer hvis man er forbundet med en Windows 10 adapter. 

Det nye gaming headset fra B&O kan forudbestilles nu og forventes tilgængeligt i april.

Vi vil naturligvis gøre, hvad vi kan for at få fat i et eksemplar og komme med en anmeldelse her på siden.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments