Adobe har udgivet den absolut sidste opdatering til Flash Player nogensinde. Opdateringen kommer få uger før, at Flash Player officielt udgår. På Adobes hjemmeside står der, at det er den sidste opdatering til Flash udenfor Kina, som har sin egen version af pluginnet.

Læs også: Microsoft har i stilhed udgivet sit eget gendannelses-software

Adobe stopper med at understøtte Flash Player fra den 31. december. Derudover vil Adobe blokere for al Flash-indhold fra den 12. januar 2021.

Via de såkaldte ‘release notes’ takker Adobe brugere og udviklere, men ser også frem til at fortsætte arbejdet med digitalt indhold:

Vi vil Bruge et øjeblik på at takke alle vores kunder og udviklere, der har brugt og skabt fantastisk Flash Player-indhold i de sidste to årtier. Vi er stolte af, at Flash har haft en afgørende rolle i udviklingen af ​​webindhold på tværs af animation, interaktivitet, lyd og video. Vi er glade for at hjælpe med at lede den næste æra af digitale oplevelser.

– Adobe

Flash Player har været på vej ud siden 2017, hvor Adobe annoncerede, at man ville stoppe understøttelse af pluginnet. Allerede dengang var Flash dog ved at blive udfaset i de større webbrowsere. I 2015 tilskyndede Adobe nemlig udviklere til at skifte til en nyere standard – såsom HTML5.

Kæmper for at bevare Flash-spil

Der har været god grund til at stoppe brugen af Flash, blandt andet talrige huller i sikkerheden. Desværre ville det indtil for nyligt betyde, at utallige gamle spil og animationer ville forsvinde. Heldigvis er der blevet arbejdet på forskellige løsninger fra flere sider.

Læs også: Microsoft tester Windows 10 installation med gaming-mode

Det har resulteret i en open-source-emulator ved navn Ruffle, som kan køre gamle Flash-filer via en desktop-app eller webbrowser. Hjemmesiden, The Internet Archive, benytter Ruffle til at bevare mere end 1.000 gamle spil og animationer. Derudover er spilportalen, Kongregate, gået sammen med The Strong National Museum of Play om at bevare portalens mere end 128.000 spil.

Hvad er The Internet Archive?
The Internet Archive er et non-profit digitalt bibliotek, der blandt andet har bevaret mere end 486 milliarder hjemmesider. Alle siderne er frit tilgængelige via bibliotekets Wayback Machine.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments