Hele spilindustrien forsøger at finde fælles fodslag i kampen mod klimaforandringer. Senest har Sony Interactive Entertainment lovet, at de vil sænke strømforbruger på deres næste konsol, PlayStation 5.

I en erklæring fra Sony Interactive Entertainment CEO, Jim Ryan, på PlayStation Blog, annoncerede virksomheden, at “den næste generation af PlayStation-konsollen vil omfatte muligheden for at suspendere gameplay med meget lavere strømforbrug end PS4. Hvis blot en million brugere benytter sig af denne funktion, vil strømbesparelsen svare til det gennemsnitlige elforbrug i 1.000 amerikanske hjem.”

Umiddelbart siger det jo ikke så meget om det generelle strømforbrug hos den kommende PlayStation, men som udgangspunkt er det et godt sted at starte.

Men Sony er ikke det eneste spilfirma, der har tilmeldt sig den såkaldte Play for the Planet Alliance, et partnerskab, hvorigennem virksomheder har forpligtet sig til at reducere CO2-udledning, reducere affald og i det hele taget reducere deres indvirkning på planeten. Microsoft har også forpligtet sig til at gøre “825.000 Xbox-konsoller kulstofneutrale”, mens de reducerer udledningen af drivhusgasser i forbindelse med produktion og levering af deres enheder.

Andre virksomheder, der deltager i Playing for the Planet Alliance inkluderer Ubisoft, Supercell, Google Stadia, Green Man Gaming, Twitch og Niantic. Flere detaljer om Playing For the Planet Alliance kan findes på deres hjemmeside.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments