Hele spilindustrien forsøger at finde fælles fodslag i kampen mod klimaforandringer. Senest har Sony Interactive Entertainment lovet, at de vil sænke strømforbruger på deres næste konsol, PlayStation 5.

I en erklæring fra Sony Interactive Entertainment CEO, Jim Ryan, på PlayStation Blog, annoncerede virksomheden, at “den næste generation af PlayStation-konsollen vil omfatte muligheden for at suspendere gameplay med meget lavere strømforbrug end PS4. Hvis blot en million brugere benytter sig af denne funktion, vil strømbesparelsen svare til det gennemsnitlige elforbrug i 1.000 amerikanske hjem.”

Umiddelbart siger det jo ikke så meget om det generelle strømforbrug hos den kommende PlayStation, men som udgangspunkt er det et godt sted at starte.

Men Sony er ikke det eneste spilfirma, der har tilmeldt sig den såkaldte Play for the Planet Alliance, et partnerskab, hvorigennem virksomheder har forpligtet sig til at reducere CO2-udledning, reducere affald og i det hele taget reducere deres indvirkning på planeten. Microsoft har også forpligtet sig til at gøre “825.000 Xbox-konsoller kulstofneutrale”, mens de reducerer udledningen af drivhusgasser i forbindelse med produktion og levering af deres enheder.

Andre virksomheder, der deltager i Playing for the Planet Alliance inkluderer Ubisoft, Supercell, Google Stadia, Green Man Gaming, Twitch og Niantic. Flere detaljer om Playing For the Planet Alliance kan findes på deres hjemmeside.

Tidligere artikelNetflix-successen Narcos bliver til et nyt videospil
Næste artikelHer er næste måneds PlayStation Plus-spil
Robin Eggert
Robin har flere års erfaring fra forskellige danske og internationale tech-medier. I første omgang var ekspertområderne mobiltelefoner, hovedtelefoner og elektronik, der falder ind under transportabel forbrugerelektronik. I dag har Robin blandt andet kastet sin kærlighed over gaming, men følger i bund og grund al forbrugerelektronik - fra smartphones og tablets til el-løbehjul og smart-home-gardiner.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments