Siden offentliggørelsen af, at Sony arbejder på næste generation af PlayStation, har rygterne været mange og omhandlet alt fra ydeevne til lanceringsdato. Nu er vi kommet et skridt nærmere sidstnævnte. “Bossen for det hele”, når det kommer til PlayStation, Jim Ryan, har i dag bekræftet, at PlayStation 5 kommer i handlen op til jul næste år.

Udover bekræftelsen af PlayStation 5, bekræfter Jim Ryan også, at næste generations konsol kommer med næste generation af controller. Et frækt gæt kunne være, at den nye controller kommer til at hedde noget i retning af DUALSHOCK 5 – måske? Et af de nye tiltag ved den kommende controller er “haptisk feedback”. Det er i bund og grund en anden teknologi inden for vibration, der erstatter den klassiske “rumble”-vibrator.

Mens vi venter på PlayStation 5, kan vi glæde os til The Last of Us part II.

Haptisk feedback er efterhånden brugt i flere hovedtelefoner, til at gengive en så præcis baslyd som muligt, så et bud her kunne være, at vibrationer i de nye controllere i større grad hænger sammen med lyden i spillet. Det er dog lidt tidligt, at komme med et konkret bud på, hvordan funktionen vil fungere.

Udover haptisk feedback, vil de såkaldte trigger-knapper, L2 og R2, være programmerbare. Det skal forstås således, at spilproducenter nu kan styre følsomheden i knapperne, så modstanden er forskellig alt efter om man skyder med bue og pil, skyder med maskingevær, skal tage frispark i FIFA 21 eller kører bil i et (forhåbentligt) kommende Grand Turismo.

Hele blogindlægget fra Jim Ryan kan læses på originalsproget her.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments