Selvom den ene streamingtjeneste efter den anden skyder op i spilindustrien, har Microsoft ingen planer om at lave en decideret streamingkonsol. Chefen for Microsofts Xbox- og spilafdeling, Phil Spencer, har afkræftet alle rygter om en “streaming only”-konsol. Det har ellers været rygtet, at den kommende Xbox med kodenavnet, Project Scarlett, ville blive lanceret i en standardversion og en cloudversion, hvor sidstnævnte skulle komme med meget begrænset internt lager.

”Vi arbejder ikke på en streaming-konsol lige nu, da vi ser smartphonen som streamingenhed og konsollen som lokal enhed” forklarer Phil Spencer

Planerne om at lancerer en streamingversion af Project Scarlett blev skrottet tidligere på året. Årsagen skal findes i Microsofts kommende streamingtjeneste, xCloud, hvor Microsoft snart er klar til at lancere en offentlig testversion. Betaversionen af xCloud forventes at blive lanceret i oktober.

Project Scarlett-konsollen kommer i øvrigt til at understøtte 8K-grafik, mens den i modsætning til forgængeren også kommer med SSD-lagring. Konsollen får en specialdesignet processor, der er bygget på AMD’s Zen 2 og Radeon RDNA-arkitektur. Det betyder ifølge Microsoft, at Project Scarlett bliver fire gange kraftigere end Xbox One X. Microsoft bruger også GDDR6 RAM, der først og fremmest forbedrer billedhastigheden, så konsollen kan holde en højere frame rate eller FPS. Den første bekræftede titel til næste års konsol er Halo Infinite, der kan ses i traileren herover.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments