Disney har offentliggjort, at to af de helt store klassikere bliver genudgivet i et remake. Og nej, vi snakker ikke om spillefilmene, men derimod videospillene fra de spæde halvfemsere. Aladdin og Løvernes Konge udkom til en række forskellige konsoller, i henholdsvis 1993 og 1994. I dette års genudgivelse kommer de to spil i sammenlagt syv forskellige versioner, der spænder fra Sega Genesis til Game Boy.

Uanset hvad der ellers bliver påstået, så er Aladdin og Løvernes Konge to af de definerende film for hele årtiet, og der findes næppe et halvfemserbarn, der ikke kan gengive de fleste replikker fra de to film. Også spillene har sandsynligvis kostet mange timer foran den ene eller anden skærm – i mit tilfælde Sega Genesis og Super Nintendo. Her til efteråret kommer spillene så til både PC, Xbox One, PlayStation 4 og Nintendo Switch. Udover Sega- og SNES-versionerne, vil der også være en spilbar “Trade Show Demo”, der aldrig før har været tilgængelig for offentligheden.

Årsagen til at spillene bliver genudgivet i de mange forskellige versioner er, at tilbage i starten af halvfemserne var der en signifikant forskel på, hvilken platform spillene blev spillet på. Af og til var produkterne så langt fra hinanden, at der var tale om to vidt forskellige spil. Ikke som i dag, hvor de fleste spil er ens uanset platform. De syv versioner i genudgivelsen er:

  • Disney’s Aladdin: Sega Genesis, Game Boy, Final Cut, Trade Show Demo
  • Løvernes Konge: Sega Genesis, Super Nintendo, Game Boy

Samlingen har planlagt udgivelse den 29. oktober i år.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments