Den seneste Global Threat Index-rapport for april 2022 fra Check Point Research, tegner et positivt billede. Det ser ud til, at det berygtede Emotet-botnet er begyndt at slippe grebet om danske virksomheder. Rapporten viser dog, at Emotet stadig er den største cybertrussel.

I april er knap tre procent af danske virksomheder ramt af botnettet. Dog er antallet af virksomheder, der bliver ramt, faldet markant siden starten af 2022. Dengang var hele 18 procent af alle danske virksomheder blevet ramt.

Læs også: Falske antivirus-apps spreder malware på Android-enheder

“Der er sket et markant skifte over de seneste par måneder i Emotets interesse i danske virksomheder. Da botnettet genopstod, slog det alle tidligere rekorder i forhold til angrebsstyrke, og i januar ramte det næsten hver femte danske virksomhed. I dag er det tal heldigvis langt lavere,” fortæller Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark og fortsætter:

“Det er dog for tidligt at sænke skuldrene, da vores rapport også viser, at cybertrusler fra både XMRig og Formbook ramte næsten lige så mange danske virksomheder som Emotet i april. Det kan betyde, at andre aktører snart overtager og bliver den største cybertrussel – og de kan være mindst lige så farlige som Emotet. Derfor er det vigtigt, at danske virksomheder fortsat er årvågne og er forberedte på angreb fra ondsindede hackere”.

Læs også: Danske virksomheder rammes hårdt af Emotet

Emotet-botnet er blot en af mange malwarefamilier, der i øjeblikket hærger. Top-10 over malvaretrusler i april kan findes på Check Points blog. (På engelsk)

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments